TRIACID
podstawowy zestaw kwasów
TRIACID to kompozycja kwasów: mrówkowego, fosforowego i propionowego - obniżająca pH treści przewodu pokarmowego. Dzięki silnym właściwościom wpływającym na rozwój bakterii chorobotwórczych i grzybów (m. in. E. coli, Salmonella, Clostridium, Candida i Staphylococcus), zmniejsza ryzyko występowania stanów zapalnych jelit oraz efektu „mokrej ściółki”. Dzięki poprawie pobierania i wchłaniania składników pokarmowych TRIACID zwiększa przyrosty dzienne oraz stabilizuje mikroflorę jelitową.
- zakażenia E. coli, Salmonella, Clostridium, Candida oraz Staphylococcus (wspomagająco, zapobiegawczo lub interwencyjnie)
- obniżenie pH w przewodzie pokarmowym
- stabilizacja mikroflory jelitowej
- zwiększenie przyrostów, poprawa wykorzystania paszy
- zaburzenia trawienia paszy, zmiana mieszanki paszowej
- zapobieganie wystąpieniu efektu „mokrej ściółki”
mieszanina substancji konserwujących (kwasy organiczne i nieorganiczne)
Profilaktycznie: 500 ml/ 1000L wody pitnej, w połowie dziennie wypijanej wody, przez 3 - 5 dni.
Interwencyjnie: 1000 ml/ 1000L wody pitnej, w połowie dziennie wypijanej wody, przez 3 - 5 dni.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
Produkt zawiera składniki naturalne, zmętnienie i/lub osad nie są wadą.
Wstrząsnąć przed użyciem.
24 miesiące od daty produkcji przedstawionej na etykiecie